

کارت سلامت رانندگان
کارت سلامت رانندگان و صدور آن یکی از بهترین اقدامات مسئولان در راستای حفظ سلامتی رانندگان و همچنین امنیت راه ها به حساب می آید.
از آن جهت که رانندگان باید مدت زمان زیادی را در حالت نشسته و بدون تحرک بدنی و همچنین در معرض ارتعاشات ماشین در حال حرکت باشند ، ممکن است که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، اسکلتی-عضلانی و … برای آن ها زودتر از سایرین فراهم شود.
سخت گیری مسئولان و مراجع برای صدور کارت سلامت رانندگان کامیون به نوعی تضمین کننده ی سلامت جاده ها برای سایر رانندگان وسایل نقلیه و جلوگیری از ایجاد تصادفات است. رانندگان این وسایل نقلیه به منظور صدور این کارت، لازم است که هر چه زودتر برای انجام معاینات و بررسی سلامت روحی و جسمی به مراکز پزشکی شهر خود مراجعه کنند.
مراحل صدور این کارت در مراکز طب کار
- پذیرش
- تشکیل پرونده و نظریه کارشناس بهداشت حرفه ای
- آزمایشات بیوشیمی خون
- ویزیت پزشک طب کار
- ثبت در سامانه و صدور کارت سلامت رانندگان


رانندگان جهت اخذ کارت سلامت به دو دسته تقسیم می شوند:
- که برای افراد زیر چهل سال معاینات غربالگری بینایی سنجی، شنوایی سنجی و تست روان شناسی برای صدور کارت سلامت راننده در نظر گرفته شده است.
- برای افراد بالای چهل سال هم علاوه بر آزمایش های مذکور نوار قلب هم انجام می شود.
اهمیت آموزش نکات حفظ سلامت به رانندگان در مراکز طب کار و بیماری های شغلی به این صورت است که رانندگانی که برای نخستین بار به مراکز طب کار و بیماری های شغلی برای صدور آن مراجعه می کنند باید در کلاس های آموزشی در مورد مباحث پایه شناسایی و درمان بیماری های مختلف را در این مراکز بگذرانند.
بعد از اینکه این آزمایش ها برای افراد انجام شد اطلاعات توسط یک نرم افزار جامع اینترنتی وارد سایت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای کل کشور می شود و کارت سلامت رانندگان صادر می گردد.